Laatste nieuws

Waarom video bij verkoop van een woning

  • Huizen
  • Foto’s

Stilstaande beelden van een woning. Geven een beperkt en onvolledig beeld doordat foto’s 2 dimensionaal zijn en nooit het gevoel van een rondleiding kunnen geven. Door deze beperking vinden er op basis van foto’s onnodige bezichtigingen plaats.

  • 360 graden foto’s

De 360 graden foto werd zo’n 10 jaar geleden geïntroduceerd. De gebruiker kan met de muis “ronddraaien” in de foto. Het nadeel is de vervorming (fisheye lens) en het niet realistische beeld. Doordat het om een actie door de gebruiker gaat werpt dit een drempel op.

  • Slideshows

Een slideshow of diapresentatie bestaat uit foto’s die bewegend zijn gemaakt. Dit suggereert beweging, maar is het niet. Foto’s bewegen van links naar rechts door het beeld of worden vergroot waardoor het effect van inzoomen gesimuleerd wordt. De slideshow is de meest gebruikte vorm van videopresentatie op internet.

  • Video

Video geeft het meest realistische beeld van een woning. De camera ziet de woning immers vanuit het perspectief van een potentiële koper en geeft een levendig beeld ondersteund door muziek. Een voice-over is eventueel ook toe te voegen.

U presenteert een woning in bewegend beeld en geluid. Een woonvideo, huizenvideo of woningvideo geeft de beste indruk van de woning. Het is eigenlijk een bezichtiging op afstand. Elke makelaar kent het probleem van onnodige bezichtigingen.

Bij binnenkomst in de woning blijkt deze tegen te vallen. De kijkers hadden er op basis van de foto’s op de website iets anders van verwacht.

Met een video geeft u een reëel beeld van de woning waardoor de kwaliteit van de bezichtiging stijgt. U krijgt immers alleen bezichtigingen van echt geïnteresseerden. Websitebezoekers ervaren een videotour als onderscheidend en prettig om te bekijken. Kortom, een video maakt uw werk als makelaar makkelijk en presenteert uw makelarij als modern en innovatief dat uitblinkt in service en presentatie.

Als 50 jaar televisie ons iets geleerd heeft is het wel dat mensen liever kijken dan lezen. Een video op een website is effectiever dan een televisiecommercial omdat deze precies op het juiste moment aan de juiste persoon getoond wordt; als de kijker interesse heeft getoond in een bepaalde woning. Video is bewegend beeld en geluid is wat de menselijke hersenen prikkelt, waardoor informatie sneller en beter wordt opgenomen. Onderzoeken hebben uitgewezen dat website bezoekers:

10% van wat zij lezen onthouden
20% van wat zij horen onthouden
50% van wat zij lezen, horen en ZIEN onthouden en dit dan in combinatie met elkaar met beweging.

***********************************************

Bewegend beeld heeft de toekomst

“Wie nu nog websites laat maken met teksten, loopt achter de feiten aan”

Deze uitspraak komt van Marc de Vries (manager Benelux Twitter). Hij voorspelt dat er over 5 jaar geen websites meer zijn met tekst en foto. We gaan het zien.

Hoe dan ook, film is hot en een slimme ondernemer die zich een beetje verdiept in communicatiestrategie weet al lang dat film een persoonlijke touch geeft aan een website, meer vertrouwen geeft bij (toekomstige) klanten en zorgt voor betere vindbaarheid èn een versterking van de bedrijfscommunicatie.

Maar ken je de 5 BELANGRIJKSTE redenen al? Ik zet ze graag voor je op een rij.

1 BEELD IS OVERAL (INZETBAAR)

Bewegend beeld is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Overal waar je kijkt zie je bewegend beeld. In wachtruimtes bij de tandarts, in ziekenhuizen of bij de  fysiotherapeut. In winkels, op website’s, via Social Media, Youtube, ja zelfs in het straatbeeld zijn reclamebeelden via led-schermen te zien. Het is dè manier om zichtbaar te zijn, mits je de juiste boodschap overbrengt.

2 ONLINE VIDEO STEEDS BELANGRIJKER

Vroeger werd video op twee manier ingezet; door middel van commercials of de klassieke bedrijfsfilms waarbij je een kijkje achter de schermen krijgt. Onderzoek wijst uit dat online video steeds verder integreert in de marketingstrategie van bedrijven waarbij je naast het bereiken van nieuwe doelgroepen ook bouwt aan merkentrouw bij bestaande klanten. En de manier waarop video wordt ingezet (red; formats) is heel divers.

3 INTERACTIEVE VIDEO GROEIT

In een interactieve video kunnen kijkers op verschillende plekken en momenten met behulp van aanklikbare buttons keuzes maken. De kijker bepaalt wat hij wil zien of waar hij op klikt. Deze vorm gaat de komende jaren een vlucht nemen. Ruim 60% van de marketeers wil hier gebruik van maken.

4 NABIJE TOEKOMST; BEWEGEND BEELD IN BLADEN EN BOEKEN

Jawel, je leest het goed. Over niet al te lange tijd kunnen boeken en tijdschriften ook worden voorzien van een ultradun flexibel beeldscherm. Dat maakt het mogelijk om ook via boeken film te laten zien. Magnifiek toch! De Amerikaanse filmmaker/fotograaf Alexx Henry maakte voor het blad Outside dit voorbeeldfilmpje.

 5 TWEEDERDE VAN DE BEVOLKING KIJKT REGELMATIG ONLINE VIDEO

Negen van de tien Nederlanders tussen de 14 en 65 jaar kijkt video, zowel doordeweeks als in het weekend. Youtube (gratis) is de meest bekeken app voor online video, gevolgd door Uitzending gemist en Facebook (ook gratis). Dit blijkt uit onderzoek van Motivaction begin dit jaar.

Heb jij al beeld hoe online video voor jouw doelgroep en doeleinden zou kunnen werken?

*********************************************************

Open Coffee Waalwijk brengt mij in beeld.

Guido van den Ing van Videoflits   Open Coffee Waalwijk

Een videoimpressie van 1 a 2 minuten van je bedrijf te gebruiken op je website of YouTube.

http://www.opencoffeewaalwijk.nl/spotlight.html

********************************************************************************

Bij een open Coffee meeting in Waalwijk gebeurde het volgende:

Video gewonnen!

Wat een geluksochtend! We hebben bij Open Coffee Waalwijk een video gewonnen. Onder het motto ‘Geen woorden maar beelden’ maakt Guido van den Ing van VIDEOFLITS binnenkort een professionele bedrijfsfilm van Het tekstbureau. Wat een toffe prijs! Binnenkort dus een echte clip op onze site!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *